YEREL SEÇİMLER SONRASI

24.05.2019 Cuma

     31 Mart 2019 Pazar günü yerel seçimleri tamamladık. İktidar, büyük illerin çoğunluğunda kan kaybetti. Türkiye’nin ağırlıklı olarak katma değer üreten, milli gayrisafi hasılaya en çok katkı yapan, istihdama daha çok katkı sağlayan, nüfus olarakta büyük illeri de muhalefete geçti.

     Yaşanan ekonomik zorluklar, sandıkta etkili bir tesir yarattı. Seçmen; ekonomi ile beka sorunu arasında bir tercihte bulundu. Fakat İstanbul, Ankara gibi büyük kentlerimizde sancıları hala devam etmekte. YSK, 4’e karşı 7 oyla İstanbul seçimlerinin yenilenmesine karar verdi. İstanbul için seçimin yenilenmesi kararının yanlış ya da doğru olup olmadığına İstanbul seçmeni, 23 Haziran’da karar verecek. Bütün Türkiye; İstanbul seçimlerine kilitlenmiş durumda. İktidar, İstanbul’u alabilmek için devletin bütün imkanlarını topyekün kullanmak niyetinde. Muhalefet Bloku’da birlik ve beraberlik içerisinde, sistemli, sokakta vatandaşın arasında çalışmakta.

       Ankara’da Mansur Yavaş, birçok konuda direnişle karşılaşmakta olsa da şeffaflığı ile kamuoyunun desteğini almakta, direnişi kırabilmektedir. Şeffaflık; her zaman vicdanı ve gerçeği ortaya koyabilmekte, çözüm alternatiflerini yaratabilmektedir.

       İstanbul seçimleri, bütün Türkiye’nin beklediği ve sahiplendiği bir seçim olarak öne çıkmaktadır. Temennimiz, aklın ve vicdanın kazanmasıdır.

       Kendi İlimizdeki seçimlerde, Büyükşehir Belediye Başkanlığını iktidar bloku adayı hemşehrimiz Yücel Yılmaz kazanmış olsa da Büyükşehir İl Meclisinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük illerde dile getirdiği gibi topal ördek konumuna düştü. Ama Büyükşehir  Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın bu durumu  nasıl çözeceğini zaman gösterecek.

       İlçemizde de iktidar bloku seçimleri kaybedip, muhalefet bloku kazandı. Belediye Başkanımız Nurettin Güney’in işi, geçmiş dönemlerden biriken borç stoku ve muhalefetten gelen bir belediye başkanı olması sebebi ile oldukça zor gözüküyor. Meclisi ve ekibi ile uyumlu ve ahenkli çalıştığı sürece sorunların üstesinden gelebileceğini düşünüyorum. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın Susurluk’lu olması da dikkate alınırsa, her iki Belediye Başkanı’nın parti rozetlerinin bir kenara bırakarak sorunları işbirliği ile çözülebileceğine inanıyorum.

        Belediye Başkanımız Sayın Nurettin Güney’in projelerini, Sivil Topluma Bakış açısını, ikili ilişkilerini nasıl geliştireceğini zamanla görüp takip edeceğiz. 

        Beklentimiz ve temennimiz, ekibi ile uyumlu çalışması, halkın beklentilerini dikkate alması, sivil toplum kuruluşları ile işbirliğinde bulunması, liyakata ve güvene dayalı çalışmasıdır.

        Yalnız şunu da unutmayalım; Belediyemiz İş ve İşçi Bulma Kurumu değildir, hizmetleri ve bütçesi dahilinde işçi çalıştırabilmektedir.

         Bizlere de düşen görev ;  seçimler sırasında oluşan kırgınlık ve öfkeyi bir kenara koyarak, Belediyemize ve kentimize gücümüzün erdiği ve yettiği kadar katkıda bulunabilmektir. Çünkü bu memleket hepimizin. Hepimiz aynı gemideyiz. Gemi su almaya başlarsa hep birlikte batıp yok olabiliriz. Kamplaşmalardan uzak durmalıyız.

         İlçemiz ve memleketimiz için aydınlık günlerin başlaması dileğiyle şimdilik hoşça kal …