İSTİHDAM MELEĞİ (İS-ME) PROJESİ

 

       Ülkemizde çeşitli sektörlerde yer alan işgücü ihtiyacının ve devletimizin istihdam politikalarına katkı sağlanması yönünde Düzce Üniversitesi; “İstihdam Meleği” adını verdiği “güdümlü istihdam projesini” uygulamaya geçirmektedir. İstihdam Meleği (İs-Me) projesine ilişkin on temel uygulama esası bulunmakta olup bu esaslar şu şekildedir :

Birebir eşleşme :  Meslek yüksekokullarının ilk yarıyılında, fakültelerin de beşinci yarıyılında öğrenciler birebir olarak alanlarına yönelik bir firma ile eşleştirilmektedir. Öğrenci-Firma eşleşmelerinde öğrenci seçim sürecine doğrudan firma yöneticileri dahil olmakta, mülakatlar ve anketler ile firmalarında istihdam etmek üzere projeye dahil edilecek öğrencileri belirleyebilmektedir.

Müfredat belirleme :  Firmalar ve öğrencilerin eşleşmesini takiben, firma yöneticileri öğrencilerin eğitim öğretim müfredatlarına ders ekleyebilmektedir.

Hibrit eğitim : Eğitim-öğretim süreci tamamen eş zamanlı olarak uygulamalı ve akademik eğitim bileşenlerinden oluşmaktadır.

Firma Profesyonellerince yürütülen dersler : Müfredattaki bazı derslerin firma profesyonelleri (İKY Müdürü, Üretim Müdürü, Kalite Müdürü vb.) tarafından yürütülmesi sağlanmaktadır.

Firma ortamında yürütülen dersler : Müfredatta yer alan bazı derslerin firma ortamında ve firma kaynakları kullanılarak yürütülmesi sağlanmaktadır.

Oryantasyon : Öğrenci-firma eşleşmelerinde öğrenciler ilgili firmalarda kurum kültürü, kurumsal değeler ve çalışma sistemi, gizlilik politikaları gibi konularda bilgilendirilmektedir.

Mentör : Eşleşmelerde öğrencilere firma tarafından ilgili firmada görev yapan ve kariyer yolculuğu süresince öğrencilere bilgi ve deneyimlerini aktarabilecek bir mentor atanmaktadır.

Yeterlilik karnesi : Firmalar tarafından öğrencilerin istihdam olanağını artırmsk üzere yeterlilik karnesi düzenlenmektedir.

İş yeri eğitimi ve staj: Eşleşmelerde öğrenciler 3+1 ve 7+1 programlarındaki iş yeri eğitimleri de eşleşilen firmada staj yapacaktır.

İS-ME Sertifikası : Öğrenciler mezuniyetleri ile birlikte Düzce Üniversitesi diplomasına ek olarak, İstihdam Meleği projesi kapsamında firmada sağladıkları kazanımlara yönelik belge de kazanacaktır.

Tanıtım filmi ve ayrıntılı bilgi için : https://youtu.be/jXmJaoB5j8Y