AKREDİTASYON VE KALİTE SİSTEM SORUMLUMUZ MERVE ÇETİN, TÜRKİYE-AB İŞ DÜNYASI DİYALOĞU PROJESİNE SEÇİLDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Eurochambres işbirliği ile yürütülen TEBD Study Visit (Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu) kapsamında, Türkiye genelindeki başvurular içinden 12 kişilik çalışma grubuna seçilen odamız Akreditasyon ve Kalite Sistem Sorumlusu Merve Çetin, proje kapsamında Baltık Ülkeleri (Estonya ve Letonya) görüşmelerine katıldı.
İlk gün, Letonya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden heyet, Meclis üyesi ve AB Proje Bölüm Başkanı ile görüştü. Ardından PERUZA isimli gıda makine ekipmanı üretim firması ziyaret edildi.
İkinci gün, yine Letonya Ticaret ve Sanayi Odası'nda Letonya Kümelenme Faaliyetleri Direktörü ile çalışmalar gerçekleşti. Ardından Tarım Bakanlığı ziyaret edilerek gıda ürünleri kümelenme çalışmaları hakkında görüşüldü. Daha sonra heyet, Letonya Büyükelçimiz Sayın Gülsun ERKUL'u ziyaret ederek ülke ve ekonomik ilişkiler hakkında bilgi edindiler.
Üçüncü gün Estonya'ya hareket eden heyet ilk olarak e-Estonya Brifing Merkezi'nde daha sonra da Estonya Uluslararası Evi'nde ülkenin ekonomisi, alt yapısı ve teknolojisi hakkında bilgilendirildi.
Ziyaretin dördüncü gününde, Aston Synthetic Kozmetik Fabrikası, ardından da İnovasyon ve İş Merkezi Mektory ziyaret edilerek ülkeye ait tüm teknolojik faaliyetler ile ilgili bilgi alındı. En son olarak da Estonya Ticaret ve Sanayi Odası ziyaret edilerek yetkililerle görüşmeler yapıldı.