UKCA İŞARETİ GEÇİŞ SÜRECİ

Avrupa Birliği Yeni Yaklaşım direktifleri kapsamında AB’de ve Türkiye’de yerleşik (AB tarafından tanınan 3.ülkelerde yerleşik olanlar dahil) onaylanmış kuruluşlar tarafından düzenlenen CE İşareti’nin 1 Ocak 2022 tarihine kadar Birleşik Krallık (BK) tarafından kabul edileceği ve 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren yalnızca UKCA İşareti’nin dikkate alınacağının BK tarafından bildirilmiştir.

Bununla birlikte, Kovid-19 pandemisinin etkileri sebebi ile BK Hükümeti’nin yaptığı resmi bilgilendirmede, CE İşareti’nin 1 Ocak 2023 tarihine kadar BK (İngiltere, İskoçya,Galler) tarafından kabul edileceği açıklanarak bu kapsamda CE İşareti gerektiren ürün gruplarında UKCA İşareti kullanımının 1 Ocak 2023 tarihine kadar uzatıldığı ifade edilmiştir.

01 Temmuz 2023 tarihine kadar CE İşareti’nin kabul edileceği tıbbi cihazlar ürün grubuna ait geçiş sürecinde herhangi bir değişikliğe gidilmediği ve UKCA İşaretine ilişkin klavuzun ilgili değişikliği kapsyacak şekilde güncellendiği,klavuza;

adresinden ulaşılabilecektir.