MEMLEKETİM PORTALI "KARİYER İMKANLARI"

Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın kendi aralarında iletişimi ve anavatan ile bağlantılarını daha düzenli bir çerçeveye oturtabilmek,girişimcilerimizin birbirlerini tanımalarına ve anavatan ile ticari bağlantılarını güçlendirmelerine imkan sağlamak amacıyla Dış işleri Bakanlığı tarafından “Memleketim Yurt dışı Türkler İletişim Portalı” adıyla bir çalışma yürütülmektedir.

Dış işleri ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında 07/05/2015 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği söz konusu portalın ilgili bölümlerine ilişkin çalışmalarına destek vermekte ve katkı sağlamaktadır.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın yoğunlukla kullanacağı Portal’da,yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın Türkiye’deki yerleşik firmalarda daha çok görev almalarını sağlamak amacıyla,Türkiye’de yerleşik şirketlerimizin kariyer imkanlarının yayımlanması öngörülmektedir.

Bu çerçevede ters beyin göçüne katkı sağlamak açısından büyük önem taşıyan bu çalışmayla,Odamıza kayıtlı firmalar,kariyer imkanlarına ilişkin duyurularını,yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza kolaylıkla ulaştırabilecek ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın firmalarımızda istihdamında fırsatlar yaratılacaktır.

Bu sayede yurt dışında doğup büyüyen,bir çok donanıma sahip olan ve üye şirketlerimiz açısından farklı  pazarlara açılmasına imkan sağlayan vatandaşlarımız.firmalarımızda daha fazla görev alma imkanına kavuşacaklardır.

Üyelerimizin kariyer imkanlarını yayımlamak ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın potansiyellerinden istifade etmek üzere kariyer imkanlarını ilgili portalda yayımlanmasını teminen This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresine bildirmelerinden memnuniyet duyulacaktır.