CERN-TÜRKİYE ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

2015 Mayıs ayında ülkemizin Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü’ne (CERN) ortak üyeliğine başlaması ile Türkiye’de üretim yapan sanayi firmalarımızın CERN’de yapılan alım ve ihalelere katılma hakkı elde etmesi üzerine,CERN ve üye ülkelerdeki firmalar arasında bilgi akışı ve iletişimi sağlamak,ihaleler konusunda Türk Sanayicisini bilgilendirmek,katılımlarını sağlamak üzere Birliğimiz bünyesinde TOBB-CERN Sanayi İrtibat Ofisi kurulmuş ve faaliyetlerine başlamıştır. CERN’deki bütün etkinlikler Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin www.tobb.org.tr/cern sayfasında yayımlanmaktadır.

CERN’deki en büyük dört deneyden birisi olan CMS Dedektörü ile Dünya’nın en büyük ve yüksek enerjili parçacık hızlandırıcısı LHC’de yapılacak olan ve toplam bütçeleri 879 milyon Doları aşan ekipman iyileştirme ve değiştirme çalışmalarını anlatmak üzere üst düzey CERN yöneticileri Ankara’ya bir ziyarette bulunacaklardır.

Bu amaçla 14 Nisan 2016 Perşembe saat 09.00-18.00 saatleri arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde “CERN-Türkiye Üniversite ve Sanayi İşbirliği Konferansı” düzenlenecektir.

Konferansa kayıt www.tobb.org.tr/cernkayit sayfasından yapılabilir.Firmalarımıza ve kamuoyuna önemle duyurulur.