PARIS SIAL FUARI İKİLİ GÖRÜŞME ETKİNLİĞİ YURTDIŞI İŞ GEZİSİ

Cosme Avrupa İşletmeler Ağı projesi kapsamında TR21 (Tekirdağ,Edirne,Kırklareli) ve TR22 (Balıkesir,Çanakkale) İllerinde faaliyet göstermekte olan KOBİ’lerin uluslar arasılaştırma ve inovasyon kapasitelerinin arttırılması amacıyla faaliyet gösteren EENWEAST-MAR Batı Marmara Avrupa İşletmeler Ağı Konsorsiyum faaliyetlerinin KOSGEB Edirne Müdürlüğü koordinasyonunda Namık Kemal Üniversitesi ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde gerçekleştirilmektedir.

Batı Marmara Avrupa İşletmeler Ağı Konsorsiyumu Avrupa İşletmeler Ağı bünyesinde 66 ülkede faaliyet gösteren KOBİ’lerin ülkemiz KOBİ’leri ile ürün/teknoloji/hizmet transferi ve bu kapsamda oluşturulacak işbirliklerine liderlik etmek amacı ile COSME Programının ulusal koordinatörü olarak KOSGEB görevlendirilmiştir.Konsorsiyumun faaliyetleri arasında yurt dışı ve yurt içinde ikili iş görüşmeleri düzenlemek,KOBİ’lerin dış ticaret ve inovasyona yönelik kapasite arttırılması konularında seminer/eğitim/çalıştaylar düzenlemek ve bu alanlarda danışmanlık hizmeti vermek,Avrupa Birliği Mevzuatı konusunda KOBİ’lerin yaşadığı problemleri Avrupa Komisyonu’na ileterek sorun çözücü olarak hareket etmektir.

Konsorsiyum tarafından 16-20 Ekim 2016 tarihleri arasında Fransa’nın Paris şehrinde düzenlenecek olan SIAL Gıda Fuar’ına Tekirdağ,Edirne,Kırklareli,Çanakkale ve Balıkesir İllerinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin katılımı ile bir yurt dışı gezisi düzenlenmesi planlanmaktadır. Paris’te faaliyet gösteren Avrupa İşletmeler Ağı ortakları ile gerekli görüşmeler yapılmış olup,KOSGEB desteği ile düzenlenmesi planlanan yurt dışı iş gezisi kapsamında konaklama,ulaşım,tercüme,rehberlik,fuar giriş ücreti,toplantı organizasyon giderlerinin %60’ı Kosgeb tarafından karşılanacaktır. KOSGEB Edirne Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan etkinlikle ilgili Müdürlüğümüz personeli Avrupa İşletmeler Ağı Batı Marmara Konsorsiyum Koordinatörü Gülden USLU görevlendirilmiştir.

Konuya ilişkin katılım formu,odamızdan temin edilebilir.

SIAL Paris Gıda Fuarı;

100’den fazla ülkeden 7000 işletmenin katıldığı dünyanın en büyük gıda fuarlarından birisidir.Gıda Ürünleri,Gıda Katkı Maddeleri,Gıda Makinaları vb. alanlarda 18-21 Ekim 2016 tarihleri arasında planlanacaktır.

Fuar ve İkili İş görüşmelerine katılması planlanan işletmelerin;

- Gıda Ürünleri İmalatı,

- Makine ve Ekipman İmalatı

- Toptan Ticaret (Motorlu Kara Taşıtları ve Motosikletler Hariç)

- Perakende Ticaret (Motorlu Kara Taşıtları ve Motosikletler Hariç)

- Yiyecek ve İçecek Hizmeti Faaliyetleri

- Makine ve Ekipmanların Kurulumu ve Onarımı

Sektörlerinde faaliyet göstermesi planlanmaktadır.

Hava alanı,Fuar Alanı,Teknopark/Fabrika Transferi Giderleri,Tercüme Giderleri konsorsiyum

tarafından  ücretsiz olarak karşılanacak, KOSGEB veri tabanına kayıtlı üyelerin destek başvuru işlemleri KOSGEB Edirne Müdürlüğü tarafından koordine edilecektir.

PROGRAM DETAYI :

1 .Gün  18.10.2016 SALI