TALEPLERİMİZ IX.TİCARET VE SANAYİ ŞURASININ GÜNDEMİNDE KARŞILIK BULDU

Susurluk Ticaret Odası Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre;

06 Ekim 2016 tarihinde  Başbakanımız Sn.Binali Yıldırım’ın katılımları ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde gerçekleştirilen IX.Ticaret ve Sanayi Şurası’nda Susurluk Ticaret Odası olarak gündeme alınmasını talep ettiğimiz konular,Şura ile ilgili basılan kitapta kendisine yer bulmuş ve gereği için ilgili Bakanlıklara Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından iletilecektir.

Kısaca ilettiğimiz konular aşağıda belirttiğimiz şekildedir.

01.Susurluk Şeker Fabrikası’nın Atıl Kalması

Şekerpancarının yanında kanola veya benzeri bir ürünün üretilmesi planlanabilir.Biodizel yakıt konusunda çalışmalar yapılabilir.

02.Mera vasfında olup,mera olarak kullanılmayan arazilerin değerlendirilmesi

03.Ara meslek elemanı sorunu

Firmalarımızın idari kademelerinde ara teknik personel sıkıntısı bulunduğundan,yönetim kademesindeki sıkıntının giderilmesi adına Ticaret Meslek Lisesi’nin kurulmasını istiyoruz.

04.Kamu Kurum ve Kuruluşlarının dağınık ve kötü fiziki şartlarda hizmet vermeleri

Başta Kaymakamlık Makamı ve buraya bağlı kamu kurum ve kuruluşlarının bir arada olacağı,fiziki ve alt yapısı,teknolojisi yenilenmiş ve geliştirilmiş yeni bir hizmet binasına acilen gereksinim duyulmaktadır.

05.Bölgesel Coğrafi İşaretler

Başvurusunu yaptığımız Susurluk Ayranı ve Susurluk Tostu ile ilgili olarak TPE’deki sürecin hızlandırılması gerektiği kanaatindeyiz.