KOSGEB Kredi Başvuruları Başladı

- Program kapsamında işletme başına sağlanacak kredi üst limiti 50,000.00.-TL’dir.

- Kredinin ilk 12 ayı ödemesiz,kalanı 3’er ay taksit ödemeli toplam 36 ay olacak.

- Kredinin faiz oranı 0 olarak uygulanacaktır.

- Teminat ve kefil sıkıntısı çeken işletmelere Kredi Garanti Fonu AŞ.ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği taraf olacaklardır.

- Bankalar daha olumlu değerlendirme yapmaya yönlendirileceklerdir.

KİMLER BU DESTEKTEN YARARLANABİLİR ?

- 2016 yılında başvuru yapmış ve almaya hak kazanmış işletmeler hariç olmak üzere

- Başvuruda bulunan ve gerekli şartları taşıyan tüm işletmelerin bu programdan yararlandırılması planlanmaktadır.Bu işletmelerin yeniden başvuruda bulunmasına gereksinim bulunmamaktadır.

BAŞVURU KRİTERLERİ NASIL OLACAK ?

- Başvuruda bulunan bütün işletmeler,soruşturmadan geçirilecektir.

- İşletmeler,çalışan sayısı en az ve ciro tutarı az olan işletmeler öncelikli olmak üzere sıralanacaktır.

- 30,000.00.-TL KOSGEB Desteğinden yararlanan esnaf ve sanatkarlar işletmeleri,bu destekten yararlanamayacaklardır.

BAŞVURULAR 20 ŞUBAT 2017 TARİHİNE KADAR ALINACAK.

- İşletmeler 20 Şubat 2017 tarihine kadar sifirfaiz2017.kosgeb,gov.tr  adresinden başvuruda bulunabileceklerdir.

- Kredi faiz desteğine başvuru öncesinde önceden kayıt olma şartı aranmayacaktır.

- Kredi faiz desteğine başvurup almaya hak kazanan işletmelerin,kullanımdan once KOSGEB Veri Tabanına kayıt olmaları,onaylı KOBİ Beyannamesi oluşturmaları gerekmektedir.

- Başvuru sonrasında başvurusu onaylanan işletmelere sms ve bilgilendirme e-postası gönderilecektir.

PROTOKOLE TARAF OLAN BANKALAR

- T.C.Ziraat Bankası                        -  T.Halk Bankası            - T.Vakıflar Bankası

- T.Garanti Bankası                         -  T.İş Bankası               -Yapı ve Kredi Bankası

- Akbank                                      -  Denizbank                  - QNB Finansbank

Başvurular için www.kosgeb.gov.tr ve sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr internet adresinden yapılabilir.

www.kosgeb.gov.tr adresinden tanıtım filmi izlenebilir.