İŞKUR DESTEKLERİ VE HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI KAPANIŞ TOPLANTISI

Susurluk Ticaret Odası olarak yürüttüğümüz Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi II programı kapsamında, İşsiz Nüfusun Nitelikli İşgücüne Dönüşümü Projesi’ni 30 Eylül 2017 tarihi itibarı ile tamamladık.
Bu projemizin yürütülmesi esnasında 131 gün 1048 saat 40 kursiyerimize Süt Ürünleri İşleme Elemanlığı Eğitimi verdik ve bu 40 kursiyerimizden 36’sı kursu tamamlayarak sertifika almaya hak kazanmışlardır.
Proje hedefimiz olan %90’lık sertifika hedefimizi tutturmuş olduk. Aynı zamanda kursiyerlerimiz sayesinde kamuoyu da öğrenmenin önemini ve güzelliğini de anlamış oldu. Kamuoyundan gelen bu yöndeki eğitim talepleri de doğru yolda olduğumuzu göstermektedir.
Projeyi yürütürken Halk Eğitim Merkezimizin, Esnaf ve Sanatkarlar Odamızın ve İşkur Balıkesir İl Müdürlüğümüzün olağanüstü destek ve gayretlerini de unutmamak gerekir.
Projemizin kapanış toplantısına kursiyerlerimiz, başta Kaymakamımız olmak üzere Susurluk Protokolü, İşkur Balıkesir İl Müdürlüğü uzmanları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, serbest muhasebeci ve mali müşavirlerimiz, üyelerimiz ve güzide basın temsilcilerimiz katılmışlardır.
Programın moderatörlüğünü Genel Sekreterimiz ve Proje Koordinatörü Yücel SARI yaparken, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Üzeyir AYDOĞMUŞ ve Susurluk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İlker KURT, Hayat Boyu Öğrenme, öğrenmenin gereksinimleri, projenin yürütülmesi aşamalarını, karşılaşılan zorluklar hakkında bilgi verdiler ve projede emeği geçen herkese teşekkür ederek İşkur destekleri konusuna geçerek sözü İşkur temsilcilerine bıraktılar.
İşkur Balıkesir İl Müdürlüğü Şube Müdürü Sadık Gündoğan;
İşkur Susurluk Ticaret Odası işbirliğinden övgü ile bahsederek programın başarılı olduğunu, birlikte daha iyi işlere de imza atabileceğimizi dile getirdi.
Aynı zamanda Şube Müdürü Gündoğan; İşkur’un İşbaşı Eğitim Programları,687 Sayılı KHK ile getirilen teşvikler ve diğer desteklerden bahsetti. Daha sonra İşkur İl Müdürlüğü uzmanları, teşvikler hakkında bilgilendirme sunumu yaptılar.
İşkur yetkililerinin sunumundan sonra soru-cevap kısmına geçildi. Sonunda da Sayın Kaymakamımız başta olmak üzere protokol üyelerimiz, bütün misafirlerimiz ve kursiyerlerimiz ile birlikte toplu fotoğraf ile program sona erdi.
Toplantı sonrasında misafirlerimiz, İşkur yetkilileri ile birebir görüşmeler yaparak bilgi alışverişinde bulundular.

Proje Resim Galerisi

Powerpoint Sunum Dosyası