MESLEKÎ YETERLİLİK KURUMU MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLULUĞU GETİRİLEN MESLEKLERE İLİŞKİN TEBLİĞ

(SIRA NO: 2018/1)

Sayın Üyemiz,

11 Kasım 2018 Tarih ve 30592 Sayılı T.c.Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ;

Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, çalışanlar için Meslekî Yeterlilik Kurumu Meslekî Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen meslekleri belirlemek ve yayımını sağlamaktır.

Bu tebliğ esaslarına göre;

Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, Meslekî Yeterlilik Kurumu tarafından standardı yayımlanan ve ekteki listede belirtilen mesleklerde, Meslekî Yeterlilik Kurumu Meslekî Yeterlilik Belgesine sahip olmayan kişiler bu Tebliğin yayım tarihinden itibaren (11 Kasım 2018) on iki ay sonra çalıştırılamayacaklardır.

5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre ustalık belgesi almış olanlar ile Millî Eğitim Bakanlığına bağlı meslekî ve teknik eğitim okullarından ve üniversitelerin meslekî ve teknik eğitim veren okul ve bölümlerinden mezun olup, diplomalarında veya ustalık belgelerinde belirtilen bölüm, alan ve dallarda çalıştırılanlar için birinci fıkradaki belge şartı aranmayacaktır.

Bütün bu bilgilerin ışığında aşağıda yeralan meslek gruplarında çalışan işçilerimizin,11 Kasım 2019 tarihine kadar mesleki yeterlilik belgelerini almadıkları takdirde 11 Kasım 2019 tarihinden sonra çalışabilme imkanları bulunamaktadır.