TİCARİ TAKSİ ÇALIŞMA RUHSATLARI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı’nın 03.10.2018 Tarih ve 56563411-010.01-E.2958/23257 Sayılı Yazısına atfen;

5393 Sayılı Belediye Kanunu,

5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu,

UKOME’nin 18.02.2016 Tarih ve 2016/58 Sayılı Kararı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 17.03.2016 Tarih ve 2016/386 sayılı kararı ile onaylanan Büyükşehir Belediyesi Ticari Taksilere Uygulanacak Yönetmelik hükümleri gereğince Ticari Taksi Plaka Sahipleri ve Sürücülerinin,Büyükşehir Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı’ndan “Araç Uygunluk Belgesi “ “Çalışma Ruhsatı (Taşıma İzin Belgesi)” ve “Araç Sürücüsü Tanıtım Belgesi” almaları gerekmektedir.

Aynı yönetmeliğin müracaat süreleri başlıklı 27.maddesinin 1.fıkrasında;

“Yönetmeliğin yayınlandığı tarihten itibaren ilk kez BBB Çalışma Ruhsatı alacak araç sahipleri ve sürücüleri için Ulaştırma Daire Başkanlıkılarına bildirilecek tarihler içerisinde ruhsat almak için başvurmayanlara,yönetmeliğin 18.maddesi hükümleri gereğince idari para cezası uygulanır”hükmü bulunmaktadır.

Yukarıda anılan mevzuat hükümleri doğrultusunda,ticari taksi plaka sahipleri ve sürücülerinin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına en kısa sürede odamızdan veya şoförler odasından başvuru formunu alarak Daire Başkanlığı’na şahsen veya yasal temsilcileri ile birlikte başvurarak Çalışma Ruhsatı ve Araç Sürücü Tanıtım Belgelerini almaları gerekmektedir.