GENEL DESTEK VE EĞİTİM DESTEK PROGRAMI YARARLANMA KOŞULLARI VE KABUL SÜREÇLERİ

Sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi amacıyla üniversitelerin bünyesinde bulunan Sürekli Eğitim Merkezleri’nde (SEM) “Proje Yönetimi”,”Ar-Ge,Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi” ve “Bilgi Teknolojileri Yönetimi” konularında eğitimler düzenlemek üzere T.C.Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Araştırma Üniversiteleri arasında 11 Ocak 2018 tarihnde protokol imzalanmıştır.  

   Yaşam boyu eğitim kapsamında firmalarımızda mevcut çalışanların proje yönetimi,Ar-Ge,yenilik ve digital dönüşüm konularında bilgi birikinmlerinin artırılması amacıyla bu eğitim programlarına katılımda gerekli hassasiyetin gösterilmesi büyük önem taşımaktadır.SEM’lere verilecek bu eğitim ücretlerine ilişkin KOBİ ölçeğinde olan firmalar,

KOSGEB’in Genel Destekler kapsamında KOBİ’lere verdiği eğitim desteğinden yararlanacaklardır.

GENEL DESTEK PROGRAMINDAN YARARLANMA KOŞULU VE KABUL SÜRECİ

  1. Programdan yararlanmak isteyen işletmenin;Türk Ticaret Kanunu’nda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsünde olması, KOSGEB Veri Tabanında kayıtlı ve aktif durumda olması gereklidir.
  2. İşletme ve Kurum/Kuruluşlar,KOSGEB Veri Tabanına Kayıt Sürecine İlişkin Usül ve Esaslar çerçevesinde www.kosgeb.gov.tr internet adresinden KOSGEB Veri Tabanına kaydını yapar.
  3. İşletmenin desteklerden faydanabilmesi için KOBİ Bilgi Beyannaesinin güncel olması gerekmektedir.
  4. KOSGEB Veri Tabanında yer alan ve Programdan yararlanmak isteyen işletme,Genel Destek Programı Başvuru Formunu KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden doldurarak başvurusunu onaylar.
  5. Uygulama Birimi,işletmenin KOBİ Bilgi Beyannamesine ve aktif/pasif durumuna göre başvuruyu inceler.Başvurusu Uygulama Birimi tarafından onaylanan işletmenin KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden Taahhütnamesini onaylanaması gerekir.Taahhütnamenin işletme tarafından onaylanma süresi,Uygulama Birimi tarafından başvurunun onaylandığı tarihten itibaren 30 (otuz) gündür.
  6. Taahhütnemenin işletme tarafından KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden onaylandığı tarih,programın başlangıç tarihi olarak kabul edilir.

PROGRAMIN SÜRESİ

  1. Programın süresi her bir işletme için 3 (üç) yıldır.Bu süre bitmeden Program tamamlanmış sayılmaz.Üç yıllık program süresi tamamlandıktan sonra,işletmenin talebi halinde Program yeniden başlatılabilir.Bu durumda önceki program kapsamında işletmeye kullandırılan destek miktarları dikkate alınmaz.

PROGRAM KAPSAMINDAKİ DESTEKLERİN ÜST LİMİT VE ORANLARI

  1. Program kapsamında sağlanacak desteklerin oranı;

1.Bölgede %50,

2.Bölgede %60,

3.Bölgede %60,

4.Bölgede %60,

5.Bölgede %70,

6.Bölgede %70

olarak uygulanır.

EĞİTİM DESTEĞİ

Destek Unsurları

  1. İşletmelerin;
  • Genel Yönetim,
  • Pazarlama Yönetimi,
  • Üretim Yönetimi,
  • İnsan Kaynakları Yönetimi,
  • Mali İşler ve Finansman Yönetimi,
  • Dış Ticaret ve Uluslar arası Mevzuat,
  • Bilgisayar ve Bilgi Teknolojileri,
  • Enerji Teknolojileri,
  • Yeni Teknik ve Teknolojiler,
  • Yenilik,
  • Mesleki ve Teknik Eğitim,
  • CE İşareti,
  • Ürün Belgelendirme,
  • Çevre

               Konu başlıklarında genel katılıma açık veya işletme içi eğitim katılımlarına destek verilir.

  1. TS ISO 9000, TS ISO 14000, TS ISO 22000 , AQAP ,

EN 17025 ve benzeri sistem belgelendirmeye yönelik eğitim hizmetleri ve yabancı dil eğitimleri bu destek kapsamı dışındadır.

  1. Eğitim hizmeti alınabilecek kuruluşlar; üniversiteler, üniversitelerin işletmelere yönelik eğitim hizmeti vermek amacıyla kurulmuş birimleri,kuruluş mevzuatlarının izin vermesi şartıyla kamu kurum/kuruluşları,bunların eğitim hizmeti vermek amacıyla kurulmuş birimleri ve meslek kuruluşları,5580 sayılı Özel Eğitim Kurumları Kanunu kapsamında kurum açma iznine sahip,alanında program onayı olan kurum/kuruluşlar ile Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK)
  2. Eğitime katılacak işletme temsilcileri,işletme sahibi, ortağı veya çalışanı olmalıdır.
  3. Her bir konu başlığı altında alınan her bir eğitim için bir işletmeye sağlanacak desteğin üst limiti 2.500,00.-TL’yi (ikibinbeşyüz) geçemez.Program süresince bir konu başlığı altında alınan eğitimler için verilen toplam destek üst limiti 7.500(yedibin beşyüz) TL’dir.
  4. Eğitim Desteği,yalnızca eğitim bedelini kapsar.İaşe, konaklama ve ulaşım giderlerini kapsamaz.
  5. Eğitime katılacak işletme temsilcileri,işletme sahibi,ortağı ve çalışanı olmalıdır.İşletme personelinin eğitime katılımında sayı açısından bir sınırlama bulunmamaktadır.
  6. Program süresince desteğin üst limiti 20.000(yirmibin)TL’dir.

EĞİTİM ALINABİLECEK SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZLERİ (SEM)

  1. Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi
  1. İTÜ Sürekli Eğitim Merkezi
  1. Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Uygulama ve Araştırma Merkezi
  1. Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi
  1. İstanbul Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi
  1. Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi
  1. Çukurova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi
  1. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Sürekli Eğitim Merkezi