ŞİRKET DÜZEYİNDE SOSYAL DİYALOG EN İYİ UYGULAMA YARIŞMASI

Uluslar arası Çalışma Örgütü’nün  (ILO) teknik desteği ile yürütülen “Çalışma Hayatında Sosyal Diyaloğun Geliştirilmesi Projesi” kapsamında “Şirket Düzeyinde Sosyal Diyalog En İyi Uygulama Yarışması”düzenlenmiştir.

Türkiye’de şirket düzeyinde sosyal diyalog mekanizmalarının geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla mevcut şirket uygulamalarının belirlenmesi ve iyi uygulamalrın tespit edilerek kamuoyuna tanıtılması yoluyla desteklenmesi desteklenmesi amacıyla düzenlenen yarışma ile ilgili detaylı bilgilere www.csgb.gov.tr ve www.sosyaldiyalog.org

İnternet adreslerinden ulaşılabilecektir.Yarışmaya son başvuru tarihi 15 Mart 2018 tarihi olup,evrakların gönderileceği adres;Emek Mah.17.Cad.No:13 06520 Ankara’dır.İlk üçe giren şirket temsilcilerine İtalya’da eğitim ödülü bulunmaktadır.

 BAŞVURU SÜRECİ VE KRİTERLER

 Yarışmanın Amacı : ILO’ya göre şirket düzeyinde sosyal diyalog işveren ve işçi temsilcileri arasında ekonomik ve sosyal politikayı ilgilendiren ortak konularda yürütülen her türlü müzakere,danışma veya bilgi paylaşımını kapsamaktadır. İş yerinde bilgi paylaşımı,danışma,ortak karar alma,toplu müzakere gibi farklı kademelerde gerçekleştirilebilecek sosyal diyalog uygulamaları,iş süreçlerinin iyileştirilmesi,verimlilik ve rekabet gücü artışını da önemli katkılar sağlamaktır.Bu amaçla yapılacak her türlü etkinliğin desteklenmesi ve kamuoyu ile paylaşılmasını,tanıtılmasını ve desteklenmesini içermektedir.

 Başvur Kriterleri :

 1.Türkiye’deki Ticaret Siciline kayıtlı Şirketler,Türkiye’de yer alan iş yerlerinde kullandıkları sosyal diyalog mekanizmaları ve uygulamaları ile başvurabilirler.

 2.Başvuru sahibi şirketlerin,başvuru tarihi itibarı ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na herhangi bir muaccel borcunun bulunmaması gerekmektedir.

 3.Başvuru formunda yer alan bilgilerin eksiksiz olarak doldurulmuş,doğruluk beyanının imza yetkisine haiz şirket temsilcisi tarafından imzalanmış olması gerekmektedir.

 4.15.03.2018 günü saat 17.00’ye kadar isyerindesd@csgb.gov.tr e-posta adresine gönderilmeyen başvurular dikkate alınmayacaktır.

 Başvuru Süreci : Yarışmaya başvuracak şirketlerin, www.sosyaldiyalog.org ve www.csgb.gov.tr internet adreslerinden ulaşılabilecekleri başvuru formunu eksiksiz doldurarak 15.03.2018 günü saat 17.00’ye kadar isyerindesd@csgb.gov.tr e-posta adresine ve CD ortamında aşağıda belirtilen yarışma sekreteryasına kapalı zarf ile elden veya posta ile göndermeleri gerekmektedir.

 Ceren Seda ERDEM

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

Çalışma Genel Müdürlüğü

Toplu İş Sözleşme Daire Başkanlığı

Emek Mah.17.Cad.No:13 06520 Emek/Ankara