ÇİN HALK CUMHURİYETİ YENİ VİZE UYGULAMALARI

   Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçiliği internet sitesinde yer alan 25 Aralık 2017 tarihli duyuruya istinaden;

     01 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak kaydıyla Türkiye’den Çin’e yapılacak vize başvuruları işlemlerinde internet sistemine geçildiği,e-vize uygulamasının başlatıldığı,M kodlu ticari vize başvurularında istisnai bir uygulamaya gidildiği belirtilmektedir.

     Yeni vize uygulaması kapsamında ÇHC Ankara Büyükelçiliği tarafından belirlenen ve hazırlık çalışmaları sürdürülen kurum ve kuruluşların Çin’e yönelik vize başvurularının hızlandırılması amacı ile istisnai uygulamalar getirildiği ifade edilmektedir.

      ÇHC’ye yönelik iş amaçlı seyahatlari kapsayan ve işadamlarımızı ilgilendiren M tipi vize temin sürecinde önemli değişiklikler yapılmıştır.ÇHC tarafından tanınan meslek örgütleri ve kuruluşlara üyelikleri ve bu firmalarda çalıştıklarını ispatlayanlardan onaylı davet mektubu talep edilmeyecek,ÇHC’de bulunan bir firmadan temin edilecek davet mektubunun yeterli olacağı belirtilmektedir.

      Kolaylık sağlanacak kurum ve kuruluş listesinin genişletilmesi amacı ile TOBB tarafından ilgili makamlar nezdinde girişimlerde bulunulmaktadır.