PASİFİK İŞBİRLİĞİ

Sayın Üyemiz,
            Latin Amerika’nın bölgesel bir entegrasyonu olan ve 28 Nisan 2011 tarihinde kurulan Pasifik İttifakı(Pacific Alliance) Ülkeleri Peru,Şili,Kolombiya,Meksika Büyükelçilei ile Birliğimiz (TOBB) işbirliğinde 6 Kasım 2018 Salı günü saat 14.00’de Türkiye Odalar Birliği İkiz Kulelerde “Pasifik İttifakı’nda İş Fırsatları:Türkiye,Peru,Şili,Kolombiya,Meksika” toplantısı düzenlenecek olup bahsi geçen ülkelerle iş fırsatlarına ilişkin Büyükelçilikler tarafından sunumlar gerçekleştirilecektir.

Türkiye,dönem başkanlığını Peru’nun yaptığı Pasifik İttifakı’na tüm dünya genelinde gözlemci olan 52 ülkeden biridir.Peru,Şili,Meksika ve Kolombiya’nın oluşturduğu söz konusu entegrasyon 225.8 milyon nüfusu ve kişi başına düşen 17,266 $ GSYİH ile Latin Amerika’daki stratejik,dinamik ve kapsayıcı bir girişimdir.

İttifaka bağlı ülkelerde madencilik,enerji,tarım,otomotiv,sanayi,balıkçılık ve imalat alanlarında öne çıkmaktadır.

Söz konusu Pasifik İttifakı Toplantısı’na ilişkin program ve katılım formu , birliğimiz web sayfası (www.tobb.org.tr) “Hizmetler” başlığı altında “Uluslar arası İş İmkanları7Yurtiçi Etkinlikler”bölümünde  bilgilerinize sunulmuştur.Toplantıda İngilizce-Türkçe simultane tercüme hizmeti verilecektir.

Bu itibarla “gıda;tarım ve balık ürünleri,hazır yiyecek ve içecek,tekstil;hazır giyim materyalleri(yün ve akrilik) erkek hazır giyim ve yüzücü kıyafetleri,yiyecek ve kozmetik sanayi katkı maddeleri;doğal ürünler ve kimyasallar,otomotiv parçaları” alanlarında faaliyet gösteren ve bahsi geçen toplantıya katılmak isteyen firmalarımızın katılım formunu doldurarak 2 Kasım 2018 uma günü mesai saati bitimine kadar Birliğimize (seda.gedik@tobb.org.tr) adresine iletmeniz gerekmektedir.